Bakkebaarden trimmen: hoe doe je dat?

Baard Trimmen
Bijgewerkt op 12 Feb 2024

Bakkebaarden: de één gruwelt ervan, terwijl het voor de ander een essentieel onderdeel is van een trendy look. In de loop van de geschiedenis wisselde de populariteit van bakkebaarden nogal eens. Tweehonderd jaar geleden waren ze razend populair en ook popidool Elvis deed de trend in de jaren zestig herleven. 

Ook nu mogen bakkebaarden weer gezien worden. Tenminste, wanneer je ze goed verzorgt. Omdat het feitelijk baardharen zijn, verzorg je ze op dezelfde manier. Regelmatig wassen met een speciale baard shampoo en hydrateren met een baardolie is dus van belang. Ook het trimmen van je bakkebaarden is een belangrijk onderdeel van de verzorgingsroutine. Over het algemeen hebben bakkebaarden korte haren en scherpe lijnen. Hoe je het trimmen aanpakt? De Baardman vertelt het je!

1. Gebruik je wijsvingers om de juiste lengte te bepalen

Anno nu zijn er talloze bakkebaardstijlen te bedenken. Heb je kort haar? Dan is het het mooist om je bakkebaarden tot net halverwege je oren te laten lopen. Is je haar langer, dan houd je je bakkebaarden meestal wat korter. Om de gewenste lengte te bepalen, ga je voor de spiegel staan en gebruik je je wijsvingers.

Het kan een behoorlijke uitdaging zijn om je bakkebaarden op precies dezelfde hoogte te trimmen. Wees daarom niet te overmoedig en controleer de lengte van je bakkebaarden regelmatig op deze manier. 

2. Maak gebruik van een baardtrimmer

Wil je je bakkebaarden trimmen? Het beste doe je dit met behulp van een baardtrimmer (Philips baardtrimmers zijn mijn favoriet). Met behulp van de opzetstukjes kun je zelf de gewenste lengte bepalen. Bij andere baardtrimmers stel je dit op de scheerkop zelf in. Gebruik in ieder geval nooit een scheerapparaat; deze heeft grotere mesjes en je kunt daardoor minder precisiewerk verrichten en lastiger bereikbare plekjes onder handen nemen. 

Gebruik de baardtrimmer regelmatig. Gemiddeld moeten bakkebaarden elke twee tot drie dagen worden bijgewerkt.

3. Trim van boven naar beneden en vervolgens andersom

Het trimmen van je baard doe je door eerst met de haarrichting mee te gaan. Vervolgens trim je van beneden naar boven. Houd je deze volgorde aan, dan lukt het je het beste om alle overtollige haartjes te verwijderen en je bakkebaarden op één lengte te krijgen. 

Voor het aanbrengen van lijnen maak je gebruik van een safety razor of scheermesjes.

4. Je bakkebaarden wassen en drogen voordat je begint

Voor je bakkebaarden geldt hetzelfde als voor je baard: voordat je begint met het daadwerkelijke trimmen, zorg je er dus voor dat je haren schoon zijn. Je begint dus altijd met het wassen en het drogen van je baard. Zo kunnen gel of andere haarproducten geen problemen opleveren voor het eindresultaat. 

Je bakkebaarden trimmen voor een verzorgde uitstraling

Had jij voor het lezen van dit artikel nog nooit stilgestaan bij het trimmen van je bakkebaarden? Dan beschik je nu over de informatie die je nodig hebt om dit op de juiste manier aan te pakken. Bakkebaarden spelen een bepalende rol in je uitstraling en verdienen daarom de nodige aandacht. Verzorgde bakkebaarden dragen bij aan een verzorgde uitstraling. Aan de slag dus!

 Hoi, ik ben Sander!

Hoi, ik ben Sander!

De Baardman

Een baard laten staan vereist een portie doorzettingsvermogen, de juiste verzorging en de benodigde kennis. De Baardman weet er alles van: en helpt jou er doorheen. Samen op weg naar een volle baard!

Meer over Baard Trimmen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *