Tijd voor iets nieuws? Dit zijn beroepen voor échte mannen

Tips
Bijgewerkt op 12 Feb 2024
Inhoudsopgave

Toegegeven, de tijd van beroepen voor mannen en vrouwen is voorbij. Alle beroepen kunnen door zowel mannen als vrouwen worden uitgeoefend. Maar dat betekent niet dat er nog altijd van die banen zijn die voor het overgrote deel door mannen worden uitgeoefend. Ben jij dus toe aan iets nieuws en iets stoers? Laat je dan inspireren door de volgende beroepen.

Een technisch beroep 

Waar zouden we zijn zonder de technische sector? De vraag naar technisch geschoold personeel is nog nooit zo hoog geweest. Des te meer reden om deze sector extra aantrekkelijk te vinden. Een opleiding installatietechniek volwassenen volgen? Dan heb je volop keus. Juist doordat de vraag naar goed personeel zo hoog ligt, zien we ook dat het aantal opleidingsinstituten toeneemt. 

Een goed voorbeeld is Strevon. Dit is een goed aangeschreven opleidingsinstituut dat zich met name richt op volwassenen die zich willen laten omscholen naar de technische sector. Eerdere werkervaring of kennis binnen deze sector is niet noodzakelijk. Het doel is om nieuw personeel binnen 1,5 jaar klaar te stomen om zelfstandig aan de slag te gaan. Zij werken nauw samen met verschillende technische leerbedrijven. Zij staan open voor het opleiden van nieuwe mensen en willen op die manier ook sneller nieuw geschoold personeel vinden en aannemen. Nog een groot voordeel als je je laat omscholen naar installatietechniek dus, want de kans op baanzekerheid is heel groot. 

Bouwvakker 

Tja, we kunnen er niet onderuit. Door veel mensen wordt een baan in de bouw echt nog als een mannenberoep gezien. Het beroep als Bouwvakker staat dan ook op nummer twee in Nederland met het grootste aandeel mannelijke werknemers. Dit komt voor een groot deel ook door het soort werk dat moet worden uitgevoerd. Het is lichamelijk erg zwaar. Hierdoor is het in de meeste gevallen minder geschikt voor vrouwen. Hoewel ook hun aandeel door de jaren heen is toegenomen. Vlak de vrouwelijke bouwvakkers dan ook zeker niet uit. Dit is het perfecte beroep voor iedereen die graag met zijn handen bezig is. 

Brandweerman 

Het werk van een brandweerman is erg zwaar en wordt vaak onderschat. Je moet fysiek in optimale conditie zijn om dit werk te kunnen uitoefenen. Alleen al de uitrusting die je draagt, is ongelooflijk zwaar. Daarom zijn er meer mannen dan vrouwen bij de brandweer werkzaam. Zeker in het veld. Ook bij de brandweer zoeken ze geregeld nieuwe mensen. Je kunt meestal intern een opleiding volgen, waardoor dit een uitstekende optie is als je je snel wilt laten omscholen. Bovendien wordt het als een van de meest aantrekkelijke beroepen beschouwd door vrouwen. 

Bestuurder van grondwerkmachines 

Do we need to say more? Dit is hét beroep voor iedereen die vroeger altijd al dol was op grijpspelletjes en grote voertuigen. Het is tegelijkertijd een beroep dat op en top mannelijkheid uitstraalt en waarbij het aantal medewerkers voor het overgrote deel ook uit mannen bestaat. 

 Hoi, ik ben Sander!

Hoi, ik ben Sander!

De Baardman

Een baard laten staan vereist een portie doorzettingsvermogen, de juiste verzorging en de benodigde kennis. De Baardman weet er alles van: en helpt jou er doorheen. Samen op weg naar een volle baard!

Meer tips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *