Borsthaar scheren of trimmen, hoe doe je dat?

scheren
Bijgewerkt op 12 Feb 2024
Inhoudsopgave

Mannen besteden steeds meer aandacht aan hun uiterlijk. Waar het een tijd geleden in was om je borstharen volledig glad te scheren, was het daarna een tijdje in om borsthaar te laten staan. Hoe zit het dan vandaag de dag? Kort of lang, het maakt niet zoveel uit. Zolang jouw borstharen maar verzorgd zijn. Je maakt dus voor jezelf een beslissing wat je het prettigst vindt. Borsthaar scheren of trimmen, De Baardman legt uit hoe je dit doet.

Voordat we beginnen

Voordat je begint met het bijwerken van jouw borstharen is het belangrijk te bedenken welke stijl je voor wilt gaan. Laat je de borstharen staan of ga je voor een gladde look? Ook kan het zijn dat je bepaalde delen wilt scheren, terwijl je andere delen slechts wilt trimmen.

Wat heb je nodig?

Om te beginnen raden we aan het volgende klaar te leggen:

Bodygroom, scheerapparaat of trimmer?

Er zijn verschillende manieren om jouw borstharen bij te werken of te scheren. Het fijnste is toch wel om een bodygroomer aan te schaffen. Hiermee krijg je het minste huidirritatie en deze bodygroomer gebruik je niet alleen voor jouw borstharen, maar ook om je oksels, schaamhaar en andere lichaamsdelen mee bij te werken.

Als je dan toch een scheermes gebruikt raden we aan een beetje scheerschuim te gebruiken. Let op: het gebruik van een scheermes, baardtrimmer of scheerapparaat kan wel voor irritatie zorgen, zeker als je het voor de eerste keer doet. 

TIP: Gebruik je een scheermes? Kies dan voor de … scheermes. Deze heeft beschermende strips en gaat minder strak over de huid heen. Het resultaat: minder huidirritatie!

Borsthaar scheren of trimmen: stap voor stap

Door de onderstaande stappen op te volgen, behaal je het gewenste resultaat en voorkom je scheerwondjes of irritaties aan de huid. 

  1. Maak een plannetje: bedenk je goed waar je gaat scheren of trimmen en hoeveel haartjes je weg wilt halen.
  2. Maak je borstharen eerst nat met wat lukewarm water. Eventueel onder de douche.
  3. Borstharen kammen: heb je lange borstharen? Kam ze dan eerst in de groeirichting.
  4. Trimmen: stel de baardtrimmer of de bodygroomer in op de trimfunctie. Bij sommige trimmers of bodygroomers kun je ook de gewenste lengte instellen.
  5. Scheren: haal het mes of het scheerapparaat voorzichtig over je huid heen. Druk nooit te hard om scheerwondjes te voorkomen. Gebruik eventueel wat scheerschuim.
  6. Droogdeppen: nadat je de haartjes hebt weggespoeld dep je de borstkas met een schone en droge handdoek.
  7. Bodylotion: gebruik een verzachtende bodylotion of olie om huidirritaties te voorkomen.

Tot slot

Het bijwerken van jouw borstharen is iets dat je regelmatig moet blijven doen. De haartjes groeien snel weer terug. Om een verzorgde look te houden is het met name belangrijk de lange en krullende haartjes weg te trimmen. Een gladgeschoren borstkas ziet er natuurlijk altijd verzorgd uit, maar is niet voor iedereen weggelegd. Het kan meer irritatie geven, je bent er meer tijd aan kwijt en verliest ook een beetje mannelijkheid. 

 Hoi, ik ben Sander!

Hoi, ik ben Sander!

De Baardman

Een baard laten staan vereist een portie doorzettingsvermogen, de juiste verzorging en de benodigde kennis. De Baardman weet er alles van: en helpt jou er doorheen. Samen op weg naar een volle baard!

Meer over Scheren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *