Anno nu denkt de man steeds vaker na over zijn lichaamsbeharing. De een voelt zich er mannelijker door, de ander is er juist het liefst vanaf. Vooral over buikhaar zijn de meningen verdeeld. Bedenk vooral wat het beste bij jou past en hoe jij jezelf het liefst ziet. Heb je een partner? Vraag dan ook wat hij of zij aantrekkelijk vindt. Maar bovenal: scheer je buikhaar op een veilige manier!
Laat je buikhaar en borsthaar matchen
Weet je (nog) niet zo goed wat je met je buikhaar aan moet? Bekijk dan het bovenste deel van je torso eens. Vaak heb je over de juiste hoeveelheid borsthaar wel een wat uitgesprokener mening. Het mooiste resultaat bereik je wanneer je buik en borstkas qua beharing met elkaar matchen. Met een behaarde borst mag je ook je beharing op je buik laten staan. Een gladde borst? Scheer dan ook je buikhaar.
Aan de slag met een scheermesje?
Goed, terug het belangrijkste punt: veilig scheren. Hoe doe je dat? Wanneer je niet slechts een beetje lichaamshaar wilt verwijderen, maar met alles wilt afrekenen, kies je al gauw voor een scheermesje. Mannen gebruiken deze voor onder andere hun borst, oksels en buik.
Het nadeel van scheren
Echter is aan het scheren met een scheermesje wel een groot nadeel verbonden: het leidt al gauw tot jeuk, uitslag en vervelende bultjes. De uitslag komt van het scheren zelf, de bultjes door ingegroeide haren. Met een beetje pech kan dit behoorlijk jeuken. Zeker wanneer je ook nog eens een gevoelige huid hebt.
De bodygroomer
Steeds meer mannen ontdekken dan ook de bodygroomer, ook wel bodytrimmer genoemd. Dit is een apparaatje dat speciaal is ontworpen om je huid tijdens het scheren te beschermen. Het beschikt namelijk over afgeronde mesjes die de contouren van je lichaam optimaal volgen. Zo kun je je lichaamshaar, waaronder je buikhaar, veilig bijwerken. Een bodygroomer is geschikt voor het gebied van je hals tot je intieme zone.
Tips bij het gebruik van de bodygroomer
- Scheer als eerste met de groeirichting van de haren mee
Wanneer je een bodygroomer gebruikt, zorg je ervoor dat je met de grote oppervlakken van je buik begint. Scheer ook altijd vanaf de onderkant van je borst naar beneden toe. Zo werk je in eerste instantie met de richting van de haargroei mee. Vind je je buikhaar daarna nog wat te lang? Herhaal het trimmen, maar ga dan tegen de groeirichting in. Door voorzichtig te werk te gaan, heb je ook minder gauw spijt van eventueel te kort scheren.
2. Trek je huid tijdens het scheren strak
Door je huid tijdens het gebruik van een bodygroomer strak te trekken, voorkom je dat huidplooien een obstakel vormen. Het opspannen van huidplooien levert je niet alleen betere resultaten op, maar verkleint ook nog eens de kans op kleine wondjes.
3. Controleer of je het apparaatje onder de douche kunt gebruiken
De meeste bodygroomers die je gebruikt om o.a. je buikharen te scheren, kun je onder de douche gebruiken. Ga hier echter niet klakkeloos van uit. Pas wanneer de producent op de verpakking en/of in de productbeschrijving vermeldt dat het apparaat 100% waterdicht is, hoef je niet bang te zijn voor schade of onveilige situaties.
Nazorg
Je buikharen op een veilige manier scheren betekent ook goede nazorg verrichten. Heb je je buik getrimd? Spoel je huid dan met koud water na en wrijf deze niet, maar dep hem droog. Met wrijven werk je irritaties namelijk in de hand. Gebruik om diezelfde reden het liefst een zachte handdoek. Neem tot slot de tijd om je huid na het scheren van je buikharen te hydrateren. Gebruik daarvoor een ongeparfumeerd product.
Hoi, ik ben Sander!
De Baardman
Een baard laten staan vereist een portie doorzettingsvermogen, de juiste verzorging en de benodigde kennis. De Baardman weet er alles van: en helpt jou er doorheen. Samen op weg naar een volle baard!
Leave a Reply