Droog of nat scheren: wat is beter?

scheren
Bijgewerkt op 12 Feb 2024
Inhoudsopgave

De ene man is de ander niet: zo scheert de één liever met een beetje scheerschuim, gel of water terwijl de andere de voorkeur geeft aan droog scheren. Droog of nat scheren: weet je niet zeker welke manier van scheren het beste bij jouw huid en baardgroei past? De Baardman geeft jou het antwoord!

Nat scheren geeft het gladste resultaat

Nat scheren heeft zo zijn voordelen voor mannen die op zoek zijn naar een glad scheerresultaat. Doordat je de haartjes dicht tegen de wortel afscheert, duurt het langer voordat ze weer terugkomen. Zo geniet je langer van een verzorgde look!

Een nadeel van nat scheren is dat het meer tijd kost. Even snel het scheerapparaat over het gezicht halen zit er dus niet in.

Pas op met ingegroeide baardharen

Er is niets vervelender dan ingegroeide baardharen die in de huid groeien. Dit is pijnlijk en in het ergste geval moet je deze laten verwijderen. Hoe korter je de haartjes afscheert, hoe groter de kans dat ze terug in de huid groeien. Groeien jouw baardharen omlaag? Play it safe en kies voor droog scheren.

Droog scheren voor minder irritatie

Kleine bultjes na het scheren? De kans is groot dat je dan nat scheert. De kans op huidirritatie is veel kleiner bij droog scheren, omdat er minder contact is met de huid. De haartjes worden dan minder dicht op de huid geschoren.

Nu is er wel een groot verschil tussen het gebruik van scheermesjes en elektrisch scheren. Gebruik je scheermesjes? Dan is het gebruik van een beetje scheerschuim aan te raden om juist irritatie te voorkomen. 

TIP: maak de baardharen bij droog scheren een beetje vochtig met lukewarm water. Dit maakt de baardharen zacht, wat het makkelijker maakt om ze eraf te scheren. Hetzelfde geldt voor het trimmen van je baard met een baardtrimmer

Conclusie: nat of droog scheren?

Welke manier van scheren het beste bij jou past, hangt af van jouw persoonlijk voorkeur maar ook jouw huidtype. Even snel scheren? Dan is droog scheren de way to go. Voor het gladste resultaat kies je voor nat scheren, waarmee je overigens langer van het resultaat kunt genieten. 

 Hoi, ik ben Sander!

Hoi, ik ben Sander!

De Baardman

Een baard laten staan vereist een portie doorzettingsvermogen, de juiste verzorging en de benodigde kennis. De Baardman weet er alles van: en helpt jou er doorheen. Samen op weg naar een volle baard!

Meer over Scheren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *