Koffiedik als verzorgingsproduct voor je huid en baard

Tips
Bijgewerkt op 12 Feb 2024
Inhoudsopgave

Voor veel mannen is het een dagelijkse ochtendroutine: een douche, een scheerbeurt en daarna een kop verse koffie. Koffie is niet alleen lekker, maar heeft ook stimulerende eigenschappen. Dat maakt het een goede energieboost, zeker op drukke dagen. De kans is groot dat dat voor jou geen nieuws mag heten. Wat je misschien echter niet weet, is dat je koffie dik ook als verzorgingsproduct kunt gebruiken. Het staat er onder andere om bekend zwellingen te kunnen verminderen en antioxiderende eigenschappen te hebben. Precies wat je soms nodig hebt na een scheerbeurt!

De kalmerende en ontstekingsremmende werking van cafeïne

Hoe cafeïne precies als antioxidant werkt, daar zijn wetenschappers nog niet over uit. Wat ze wel weten, is dat het een ontstekingsremmende werking heeft. Niet alleen in, maar ook op het lichaam. Dat betekent onder andere dat koffiedik roodheid en zwellingen op de huid kan verminderen. Bovendien werkt het kalmerend. Omdat het je huid wel enigszins uitdroogt, is het belangrijk om te onthouden dat je je ‘behandeling’ met koffiedik wel altijd door het aanbrengen van een hydraterend middel laat volgen. 

Koffiedik als hulpmiddel bij scheerirritaties

Scheeruitslag kan verschillende oorzaken hebben: te snel of te agressief scheren of het gebruik van een bot mesje zijn het vaakst de aanleiding. Het resultaat? Een vervelend, branderig gevoel en een rode uitslag. Je rekent hiermee snel af door koffiedik met wat kokosolie te vermengen totdat het een emulsie wordt die je gemakkelijk op je gezicht kunt smeren. Laat het een paar minuten inwerken en spoel het daarna af met lauw water. Des te vaker je dit doet, des te sneller de genezing verloopt. 

Koffiedik als gezichtsscrub

Naar koffiedik grijp je niet alleen wanneer je al last hebt van huidirritaties; ook als standaard gezichtsverzorgingsroutine is het van toegevoegde waarde. Je kunt het goedje namelijk ook prima gebruiken als scrub voor je gezicht en baard. Meng het daarvoor met wat water en breng het zachtjes wrijvend aan op je gezicht. Laat het een kwartiertje intrekken en was het er daarna weer af. Doe je dit regelmatig, dan zul je al na enkele weken een grote verandering zien. 

Koffiedik voor extra glanzend haar

Telt voor jou niet alleen een volle baard, maar ook een volle bos glanzend hoofdhaar? Gebruik het koffiedik dan ook om je haar af en toe mee in te masseren. Dit levert je een mooie glans op. Houd er wel rekening mee, dat dit vooral geschikt is voor mannen met een donkere haarkleur. Koffie kan immers wat kleur achterlaten. Spoel het om diezelfde reden goed uit om vlekken op handdoeken of lichte kleding te voorkomen.

 Hoi, ik ben Sander!

Hoi, ik ben Sander!

De Baardman

Een baard laten staan vereist een portie doorzettingsvermogen, de juiste verzorging en de benodigde kennis. De Baardman weet er alles van: en helpt jou er doorheen. Samen op weg naar een volle baard!

Meer tips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *