Zes ideeën voor de leukste cadeaus voor mannen

Inspiratie
Sander van de BaardmanDoor De Baardman
Bijgewerkt op 04 Sep 2023

Het is altijd lastig om een cadeau uit te zoeken, zeker als je niet helemaal het type bent die graag cadeautjes geeft of überhaupt cadeautjes krijgt. Het is al langer bewezen dat waar de ene een gift enorm belangrijk vindt, de ander het weer veel belangrijker vindt dat je gewoon op komt dagen. Ben jij op zoek naar een leuk cadeau voor een man die niet kan zonder cadeaus, dan is dit artikel speciaal voor jou geschreven. 

Hier zijn zes fantastische ideeën die je kunt geven aan die goede vriend voor zijn verjaardag, of welk feest hij dan ook viert! 

Een originele fles wijn of whisky 

Sterke drank is altijd een prachtige plek om te beginnen bij mannen. De een vindt het heerlijk om af en toe een shotje achterover te gooien, terwijl de andere liever rustig aan een whisky zit met een sigaar en een goed boek. Weer anderen vinden het heerlijk om een kwaliteitsbiertje te drinken en een goed gesprek te hebben en weer anderen houden van een kwalitatieve wijn voor bij het bourgondische diner. Welke van deze vier soorten personen is jouw vriend? 

Koop een lekker koffiepakket

Is jouw maat iemand die een voorkeur heeft voor de lekkerste koffiesoorten, dan is het een goed idee om een proefpakket koffiebonen van the Kolektif aan hem te geven. Het leuke van dit bedrijf, is dat er voor elke kilo aan koffie die ze verkopen een euro teruggeven aan de boeren in Indonesië. Op die manier kan jouw vriend niet alleen genieten van de uitstekende kwaliteit van de koffie, maar ook nog eens genieten van het feit dat hij ethisch verantwoord zijn koffie kan drinken.  

Een voorliefde voor auto’s

Het is niet zo dat alle mannen van auto’s houden, maar over het algemeen houden ze wel meer van voertuigen. Misschien is het dus goed om ze een aantal interessante gereedschappen te geven om bezig te zijn met de auto. Geef ze een ‘polish’ waarmee ze de verf van de auto weer helemaal kunnen laten glanzen of geef ze een bandenpomp zodat ze klaar zijn voor off-road. Een telefoonhouder van goede kwaliteit is ook geen overbodige luxe. Er zijn genoeg ‘lifehacks’ voor in de auto. 

Liefde gaat door de maag

Steeds meer mannen ontdekken echte steaks en vlees zoals ze dat alleen in Amerika eten: varkensribben, een echte tomahawk steak of een rib-eye, gebakken op eigen barbecue. Misschien is het een goed idee om een pakket aan vlees aan je vriend te geven. Of misschien heeft hij nog geen eigen barbecue en kun je met je andere vrienden een potje maken om een goede barbecue aan te schaffen als cadeau. 

Kies voor mannenmode

Elke man wil netjes naar zijn werk. Anno 2023 werken meer mensen dan ooit op kantoor en is een netjes pak erg belangrijk. Je kunt een dure stropdas, prachtige schoenen of een net koffertje voor naar het werk kopen als cadeau. Ook kun je ervoor kiezen om een vergulde pen, horloge of andere accessoire voor op het werk aan te schaffen voor je vriend. Kortom, er zijn genoeg ideeën als je kiest voor mannenmode. 

Een echte gadget

Is jouw vriend een echte fan van computergames, misschien is het dan leuk om een extensie te geven. Er zijn anno 2023 net zoveel games als hardware wat je aan kunt schaffen om die games op te spelen. Er is vast wel iets te bedenken wat je kan geven wat je aan de televisie of aan de computer kunt koppelen. Help je vriend naar een nieuw niveau door een dergelijk prachtig cadeau te geven. 

Alles is mogelijk

Het aantal ideeën om je vriend voor je verjaardag, slagingsfeest of bruiloft te geven, houdt niet op. Er is altijd wel wat te vinden. Denk uit de box en bedenk altijd iets origineels. Hopelijk hebben we in dit artikel een aantal leuke ideeën gegeven. Veel succes met het zoeken naar het perfecte cadeau!