Neushaar verwijderen: hoe doe je dat?

Baard Trimmen
Bijgewerkt op 12 Feb 2024
Inhoudsopgave

Last van ongewenste neusharen? Neusharen verwijderen kan op verschillende manieren. De pijnlijkste manier is natuurlijk epileren, maar je kunt die lange neusharen van je ook verwijderen met een baard schaartje of een neustrimmer. Hoe werken deze methodes en welke is nu het beste om je neusharen mee te verwijderen? De Baardman geeft tips!

Neusharen die uit je neus steken zijn natuurlijk ongewenst. Om verzorgd voor de dag te komen, wil je deze het liefst verwijderen. Maar waarom hebben we eigenlijk neusharen?

Waarom hebben wij neusharen?

Waarom hebben wij nu eigenlijk neushaar?
Neusharen fungeren als filters voor je longen, ze houden stof en andere deeltjes tegen voordat deze ingeademd worden.

Waarom hebben wij nu eigenlijk neushaar? Waar wetenschappers nog steeds gissen naar de functionaliteit van okselharen, is het doel van neusharen heel duidelijk. Deze dienen als filters voor je longen. Zo voorkom je dat ongewenste en schadelijke stofdeeltjes in je longen terechtkomen. Als je alle neusharen verwijdert kan dit leiden tot nare infecties, alhoewel de één hier gevoeliger voor is dan de ander. Neusharen bijwerken dan maar?

Neushaar epileren of waxen?

Neusharen zijn dus enorm belangrijk en dus wordt aangeraden deze bij te werken en niet in te verwijderen. Dit betekent dat je neusharen epileren en waxen al afvalt, want dan verwijder je alle neusharen. Desondanks gebruiken mannen deze methode nog steeds om neushaar te verwijderen. Scheelt weer, want de neusharen in je neusgaten epileren is allesbehalve pijnloos, probeer het maar eens met een pincet.

Het epileren of waxen van neusharen wordt niet aanbevolen omdat het de kans op wondjes vergroot en bovendien erg pijnlijk kan zijn.

Wat ik ook even vermeld wil hebben: bij zowel neushaar epileren als waxen is de kans op wondjes en infecties groter. En geloof me, een infectie in je neus is wel het laatste waar je mee rond wilt lopen. Bij sommige kappers kun je ook je neusharen laten harsen, maar ook dit kan gevaarlijke infecties veroorzaken. Ook je neushaar verwijderen met vuur wordt gedaan, dit zien we vaak gebeuren bij Turkse kappers.

Neusharen knippen: hoe doe je dat?

Neushaar knippen, hoe doe je dat? Jouw neusharen verwijderen met een schaar is een uitstekende en veilige manier. Zo knip je alleen het uiteinde van jouw neusharen weg, waardoor ze nog steeds kunnen blijven functioneren. Nu is het knippen van je neusharen niet zo heel ingewikkeld, maar wellicht dat de onderstaande tips het makkelijker maken:

  1. Koop een goede baardschaar: voorkom het gebruik van een schaartje met scherpe randen. Bij een baardschaar is het uiteinde rond, waarmee je voorkomt dat je jezelf in de neus prikt.
  2. Spiegel en goede verlichting: goed zicht is erg belangrijk bij het knippen van je neusharen. Het werkt het beste om een spiegel onder je neus te houden. Zo kun je de schaar naar beneden houden in plaats van andersom.
Neushaar knippen, hoe doe je dat
Het knippen van neusharen is effectief, maar vereist enige behendigheid en kan pijnlijk zijn als je per ongeluk mis knipt.

Nadelen neushaar knippen

Jouw neusharen met een schaartje wegknippen werkt prima, maar neemt meer tijd in beslag in vergelijking met trimmen. Houd er ook rekening mee dat de neusharen snel weer teruggroeien, dus is dit iets wat je regelmatig moet blijven doen.

Neusharen trimmen: hoe doe je dat?

Ooit gehoord van een neushaartrimmer? Met een neustrimmer werk je zowel jouw neus- als oorharen heel eenvoudig bij. Je steekt deze trimmer voorzichtig in je neus en binnen enkele minuten ben je klaar. 

Het voordeel van neusharen trimmen is dat de neusharen kunnen blijven functioneren en dat de klus zo geklaard is.

Vergeet niet mijn favoriete neushaartrimmmers van 2024 te bekijken!

Het gebruik van een neustrimmer is de veiligste methode om neusharen te verwijderen.

Nadelen neushaar trimmen

Net als bij neusharen knippen zal je dit regelmatig moeten doen. Gelukkig ben je met een neustrimmer wel iets sneller klaar. Houd ook rekening met een kleine investering. Een nieuwe neustrimmer kost tussen de 20 en 60 euro.

Conclusie neusharen verwijderen: hoe?

Omdat jouw neusharen als filters dienen voor jouw longen is het maar beter om ze deels te laten zitten. Uiteraard wil je verzorgd voor de dag komen, wat betekent dat je wilt voorkomen dat kleine haartjes uit jouw neus steken. De voorkeur ligt bij het trimmen van je neusharen. Dit doe je met een schaartje of met een neustrimmer.

Zo kunnen de neusharen blijven functioneren. Bij het trimmen met een schaartje ben je goedkoper uit, maar meer tijd kwijt. Trim je met een neustrimmer dan ben je zo klaar, maar daar staat wel een investering tegenover van enkele tientjes. De keuze is aan jou..

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de veelgestelde vragen gerelateerd aan het verwijderen van jouw neusharen.

Waarom geen neusharen uittrekken?

Neusharen hebben een functie en dat is het beschermen van je neusholte en je longen door kleine restjes uit de lucht te filteren. Het is dus beter om ze deels te laten zitten en ze bij te werken in plaats van te verwijderen. Het beste vermijd je het trekken en epileren van jouw neusharen en gebruik je in plaats hiervan een schaartje of een neustrimmer.

Is neushaar waxen gevaarlijk?

Niet direct, maar wel indirect. Bij het waxen is de kans op kleine wondjes en infecties groter. Ook verwijder je de neusharen, wat niet aan te raden is omdat neusharen een belangrijke functie hebben. Zo dienen neusharen als filters voor de longen door ongewenste stofdeeltjes uit de lucht te filteren.

Waarom groeien neusharen?

Neusharen hebben in tegenstelling tot okselharen een functie die niet te onderschatten is. De neusharen dienen als filters voor de longen. Zo verwijderen neusharen ongewenste stofdeeltjes uit de lucht om te voorkomen dat deze in de longen belanden.

 Hoi, ik ben Sander!

Hoi, ik ben Sander!

De Baardman

Een baard laten staan vereist een portie doorzettingsvermogen, de juiste verzorging en de benodigde kennis. De Baardman weet er alles van: en helpt jou er doorheen. Samen op weg naar een volle baard!

Meer over Baard Trimmen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *