Okselhaar scheren mannen: wel of niet doen?

Baard Trimmen
Bijgewerkt op 04 Mar 2024
Inhoudsopgave

Oké, laten we het hebben over het scheren van oksels. Bij vrouwen lijkt het de normaalste zaak van de wereld te zijn, maar bij mannen is het een ander verhaal. Wat is eigenlijk het doel van die pluk haar onder de armen? Waarom zouden niet alle mannen het gewoon afscheren? Over sommige lichaamsdelen zijn we het wel grotendeels eens. Neem bijvoorbeeld de benen, daar blijven mannen over het algemeen gewoon vanaf. Tenzij je natuurlijk een wielrenner of bodybuilder bent.

Er zijn argumenten voor zowel het scheren als het niet scheren van je okselhaar. In dit artikel zullen we deze overwegingen bespreken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen die het beste bij jou past.

Ik trim altijd mijn okselharen. Wanneer ik ze scheer, raken ze vaak geïrriteerd, vooral omdat ik nogal veel zweet. Voor mij is trimmen daarom de beste optie. Ik gebruik een goede natuurlijke deodorant en hiermee voorkom ik dat mijn oksels gaan ruiken.

Elke man is anders, dus wat voor mij werkt, werkt misschien niet voor jou. Laten we snel de voor- en nadelen bespreken van het scheren van je okselharen.

Waarom wél je okselhaar scheren als een man?

Laten we beginnen om redenen te bespreken om je okselharen wél te scheren.

mannen okselhaar scheren
De lange haren onder mijn oksels vangen die vervelende geuren, zoals opgedroogd zweet, op en houden ze vast.

Hygiene – geen stinkende oksels!

Niemand wil natuurlijk bekend staan als die persoon met een zweetlucht om zich heen. Zweetlucht ontstaat door opgedroogd zweet. Bij langere okselharen blijft het zweet hangen en droogt het na verloop van tijd op, wat resulteert in onaangename geuren die vrij spel krijgen.

Aantrekkelijkheid

We weten inmiddels dat vrouwen gezichtshaar aantrekkelijk kunnen vinden, maar hoe zit dat met okselhaar? Het antwoord verschilt natuurlijk per vrouw. De ene waardeert het hygiëneaspect, terwijl de andere een vleugje mannelijkheid wel kan waarderen.

Als ik een tip mag geven, zou ik zeggen: doe het als je het zelf mooier vindt. Op die manier trek je de juiste vrouwen aan!

Kaal Geschoren oksels dan maar?
Kaal Geschoren oksels dan maar?

Redenen om okselhaar niet te scheren

Na het lezen van de redenen om je okselharen wel te scheren, denk je misschien direct dat het beter is om ze eraf te scheren. Voordat je dit besluit raad ik aan de redenen te lezen om dit niet te doen.

Geïrriteerde oksels

De huid onder de oksels van de meeste mannen is behoorlijk gevoelig. Vooral tijdens het sporten of op een warme zomerdag kan het flink warm worden, en de luchtvochtigheid rondom je oksels neemt dan toe. Na het scheren wordt de huid nog gevoeliger en is dus vatbaarder voor irritatie, wat kan leiden tot rode bultjes.

Kans op ontstekingen

Dit, in combinatie met de bacteriën die vrij spel hebben, kan gemakkelijk leiden tot een ontsteking of zelfs een steenpuist. Omdat de oksel veel plooien heeft, is dit absoluut een gebied waar je geen ontsteking wilt hebben.

De gouden middenweg: je oksels trimmen

Als je toch een glad resultaat wilt bereiken, kan het gebruik van een bodygroomer helpen om huidirritatie te verminderen. Deze maakt gebruik van speciale ronde mesjes die zorgen voor minder irritatie. Zorg ervoor dat je de okselharen een beetje nat maakt met lauw water voordat je begint met groomen! Het gebruik van een scheerapparaat moet worden vermeden.

okselhaar trimmen met een bodygroom
Trimmen is de veiligste manier om je okselharen bij te werken

Mijn bodygroom test

In het verleden heb ik verschillende bodygrooms getest en is de Gruttz bodygroom als beste koop uit mijn test gekomen. Bekijk mijn gehele bodygroom test.


de beste koop

Gruttz Bodygroomer v3

De Gruttz Bodygroomer v3 staat bovenaan als de beste keuze tussen alle bodygroomers, wat aangeeft dat de prijs-kwaliteitsverhouding uitstekend is. Deze veelzijdige bodygroomer is uniek met zijn opzetstuk dat extra veiligheid biedt bij het verwijderen van ongewenste haren.

Het apparaat is geschikt voor alle lichaamsdelen, inclusief de schaamstreek, en dankzij de ervaring die Gruttz heeft opgedaan met zijn voorgangers, v1 en v2, is deze versie het meest compleet, veilig en dus de beste koop. Alle Gruttz bodygroomer versies zijn meer dan 145 keer beoordeeld en hebben een gemiddelde score van 4,5 van de 5,0. Bekijk nu..

  • Groot bewezen merk
  • Zeer veilig voor schaamstreek
  • 100% waterdicht
  • Uniek 0,1mm opzetstuk
  • Inclusief handige travelbag
  • 150 minuten batterij
  • Handig boekje met tips & tricks
  • Compleet pakket
  • Travellock 3 lange seconden ingedrukt houden
Bekijk de prijs

Conclusie: scheren, trimmen of lange okselharen?

De keuze is aan jou. Ik hoop dat je op basis van mijn artikel voldoende informatie hebt gekregen om een afweging te kunnen maken tussen scheren, trimmen of lange okselharen. Ook het laatste is natuurlijk helemaal niets mis mee als je maar een goede deodorant gebruikt. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met mij op.

 Hoi, ik ben Sander!

Hoi, ik ben Sander!

De Baardman

Een baard laten staan vereist een portie doorzettingsvermogen, de juiste verzorging en de benodigde kennis. De Baardman weet er alles van: en helpt jou er doorheen. Samen op weg naar een volle baard!

Meer over Baard Trimmen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *