Okselhaar scheren mannen: wel of niet doen?

Baard Trimmen
Sander van de BaardmanDoor De Baardman
Bijgewerkt op 14 Jul 2023

De man van vandaag loopt er verzorgd bij. Waar onze vaders vroeger hun wilde lichaamsharen lieten staan, neigen veel mannen erna deze weg te scheren. Het ziet er verzorgd uit, maar tegelijkertijd vraag je je misschien af of je daarmee ook jouw mannelijkheid wegscheert. Laat duidelijk zijn dat mannen tegenwoordig het lichaamshaar netjes bijhouden. Dit is de nieuwe norm, maar betekent dit dat we ook onze oksels glad moeten strijken?

Scheren is minder onaangename geuren

Die lange okselharen zorgen ervoor dat onaangename geuren blijven hangen
Die lange okselharen zorgen ervoor dat onaangename geuren blijven hangen

Bij langere okselharen is de kans op transpireren groter. Het zweet blijft dan lekker in die lange okselharen van je hangen, waardoor onaangename aroma’s op een gegeven onvermijdelijk zijn. Ik ben ervan overtuigd dat de meeste mannen het met mij eens zijn dat dit allesbehalve gewenst is. Die okselharen er dan maar gewoon afscheren?

Afscheren dan maar?

Kaal Geschoren oksels dan maar?
Kaal Geschoren oksels dan maar?

Nou, je huid bij je oksels is bij de meeste mannen nogal gevoelig. Zeker in de zomermaanden kan het daar flink bloeierig worden, wat de perfecte omstandigheden creëert voor bacteriën. Doordat de huid gevoelig is, raakt deze snel geïrriteerd. Dit in combinatie met de bacteriën die vrij spel hebben en je hebt zo een ontsteking of een steenpuist te pakken.

Mocht je toch voor een glad resultaat willen gaan: het gebruik van een bodygroomer helpt de huid irritaties te verminderen. Deze maakt gebruik van speciale ronde mesjes die voor mindere irritatie zorgen. Maak die okselharen wel een beetje nat met lukewarm water voordat je begint te groomen! Vermijd het gebruik van een scheerapparaat.

Conclusie: Ik zeg trimmen is de way to go!

De minste weerstand krijg je bij trimmen. Zo voorkom je lange okselharen die onder je oksels uitsteken en ziet het er alsnog verzorgd en mannelijk uit. Je okselharen trim je met een gewone trimmer of nog beter: met een bodygroomer. Een gewone baardtrimmer is wat scherper dus vereist meer nauwkeurigheid dan een bodygroomer.