De onderkant van je baard trimmen of scheren: hoe pak je dit op de beste manier aan?

Baard Trimmen
Bijgewerkt op 12 Feb 2024
Inhoudsopgave

De onderkant van je baard, die we ook wel de halslijn noemen, bepaalt de uitstraling van je baard voor een groot gedeelte. Stoppels, grijze haren of te lange haren doen afbreuk aan het geheel en kunnen voor een stuk minder stijlvol voorkomen zorgen. Zonde! Met een strakke halslijn laat je jouw baard beter naar voren komen en maak je het verschil tussen een onverzorgde en een verzorgde look. Hoe je te werk gaat? Ik leg het je uit!

Bepaal je halslijn

Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om te weten welk deel je moet scheren. Je halslijn vind je door twee vingers van je adamsappel naar je oorlellen te trekken. Alles wat onder die halslijn valt, scheer je weg. Bij een stoppelbaardje is het wat minder belangrijk om dit gebied glad te houden, maar is je baard 3 millimeter of langer? Dan wordt het tijd om de onderkant te trimmen of te scheren!

Stappenplan voor het scheren van je halslijn

Heb je de halslijn bepaald? Dan ga je vervolgens zo te werk:

  1. De voorbereiding – neem een warme douche, zodat je baardharen zachter worden en het scheren gemakkelijker verloopt.
  2. Trim als eerste je baard tot de gewenste lengte. Dit doe je met een baardtrimmer. Voor een glad resultaat kies je voor een scheerapparaat.
  3. Begin met de halslijn en start in het midden, bij je adamsappel. Vanaf dat punt trim je naar beneden. Kies vervolgens de ene helft van je hals en ga op diezelfde wijze te werk. Vervolgens neem je de andere helft onder handen. Voor een extra strak resultaat en een minimaal risico op scheerwondjes en -irritaties trek je het vel in je nek wat strakker.
  4. Definieer de hoeken van je baard. Voor de meest natuurlijke look kies je ervoor deze wat ronder te laten. Maak je ze wat hoekiger, dan accentueer je daarmee je kaaklijn. Dat geeft je een extra mannelijke uitstraling. Je trimt of scheert dan vanaf je oorlellen recht naar beneden. 
  5. Tijd voor de finishing touch: bekijk jouw baard zorgvuldig in de spiegel. Is het resultaat helemaal naar wens? Dan hoef je alleen nog maar een lotion te smeren om het gebied te hydrateren en roodheid en irritatie te voorkomen. Zie je nog punten ter verbetering? Werk die dan bij tot je het gewenste resultaat hebt bereikt. 

Zo zie je maar: met behulp van een duidelijk stappenplan is het scheren van de onderkant van je baard een fluitje van een cent. Wanneer je dit eenmaal enkele keren hebt gedaan, draai je je hand niet meer om voor dit klusje. 

 Hoi, ik ben Sander!

Hoi, ik ben Sander!

De Baardman

Een baard laten staan vereist een portie doorzettingsvermogen, de juiste verzorging en de benodigde kennis. De Baardman weet er alles van: en helpt jou er doorheen. Samen op weg naar een volle baard!

Meer over Baard Trimmen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *