Ringbaardje: hoe geef je deze vorm?

Baardverzorging
Bijgewerkt op 12 Feb 2024
Inhoudsopgave

Een ringbaardje ziet er stijlvol uit, maar vraagt ook om veel vaardigheden met de trimmer of het scheermes. Ook in het onderhoud kan veel tijd gaan zitten. Maar het staat wel voor mannelijkheid en persoonlijkheid, want er zijn maar weinig mannen die een ringbaardje laten staan ondanks dat het er heel cool uit ziet. Maar hoe geef je zo’n ringbaardje nu precies vorm en hoe laat je hem staan?

Wat is een ringbaardje?

Een ringbaardje is letterlijk wat het betekent. De gezichtshaar is in een ring rondom de mond aanwezig, terwijl de rest van het gezichtshaar glad geschoren is. Denk dan aan het haar op de wangen en de bakkebaarden. Een ringbaardje kun je in combinatie met een snor, sik of volle baard laten staan. 

Past een ringbaardje bij jou?

Een ringbaardje is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Eigenlijk zou je het gewoon eens moeten proberen om hierachter te komen. Houd er rekening mee dat een ringbaardje jouw gezicht langer maakt en het tegelijkertijd de kin meer vorm geeft. Als je geen zin hebt om het ringbaardje dagelijks tot eens per twee dagen te onderhouden, dan is het misschien niet iets voor jou. 

Hoe geef je een ringbaardje vorm?

Allereerst heb je een goede baardtrimmer en een scheerapparaat of scheermes nodig. De baardtrimmer gebruik je op plekken waar je het gezichtshaar laat staan. Het scheermes of een scheerapparaat gebruik je om de wangen en bakkebaarden glad te scheren.

  1. Trim de gehele baard om 10 millimeter. Dit doe je met de baardtrimmer.
  2. Lijnen bijwerken: bepaal de vorm van je ringbaard door de lijnen rondom de baard aan te brengen. Dit doe je met de trimmer. 
  3. Glad Scheren: zodra de haartjes kort genoeg zijn op de wangen, hals en bovenlip scheer je deze af met een mes, razor of scheerapparaat. Zo laat je de ringbaard zo goed mogelijk naar voren komen. 

Ringbaard onderhouden

Tot slot is het belangrijk dat je jouw ringbaard op de juiste manier onderhoud. Dit doe je door deze regelmatig te wassen met een baard conditioner en een goede baardshampoo. Hier blijven de baardharen lekker zacht van. Voordat je de deur uit gaat maak je gebruik van een beetje baardolie

Vervolgens is het belangrijk dat je de baardharen trimt en de rest van het gezicht eens in de 3 dagen glad scheert (afhankelijk van hoe snel de baardharen weer aangroeien). 

Conclusie: wél of geen ringbaard?

Je kunt een ringbaardje altijd eens proberen natuurlijk. Als die niet bevalt scheer je het baard eraf of laat je de rest van het gezichtshaar weer aangroeien.

 Hoi, ik ben Sander!

Hoi, ik ben Sander!

De Baardman

Een baard laten staan vereist een portie doorzettingsvermogen, de juiste verzorging en de benodigde kennis. De Baardman weet er alles van: en helpt jou er doorheen. Samen op weg naar een volle baard!

Meer over Baardverzorging

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *