Schaamhaar scheren: hoe doe je dit?

scheren
Sander van de BaardmanDoor De Baardman
Bijgewerkt op 14 Jul 2023

Of je nu voor gladde balletjes gaat of gewoon jouw lange schaamharen wilt bijwerken voor een date: hier ben je aan het juiste adres. De gemiddelde Nederlandse man zal geen salon binnenlopen om zijn ballen te laten waxen. Ten eerste doet het al pijn als je erover nadenkt en ten tweede worden wij een beetje ongemakkelijk als het op ballen scheren aankomt. Gelukkig kunnen wij dit prima zelf. Maar hoe pak je dit het beste aan?

TIP: alhoewel het gebruik van een ontharingscrème verleidelijk klinkt, raden we dit af als je jouw balletjes heel wilt houden. Dit doet namelijk ongelofelijk veel pijn en uiteindelijk zal je er alsnog met een scheermes over heen moeten.

Waarom schaamhaar scheren?

Er zijn verschillende reden waarom jij als man jouw schaamhaar bij de edele delen wilt verwijderen. Ten eerste omdat je er natuurlijk verzorgd bij wilt lopen. Een beetje schaamhaar vinden de vrouwen prima, maar als ze een jungle willen zien boeken ze wel een vliegticket naar de Amazon.


Maar gladde balletjes heeft meer voordelen dan alleen een verzorgde look en een beter seksleven. Het is ook nog eens goed voor de hygiëne. Langere haartjes zorgen voor een bloeierig effect, zeker in de zomermaanden. Zo creëer je een perfecte omgeving voor bacteriën om zich voor te planten.

Voordat we beginnen

Allereerst is het natuurlijk wel zo handig om te bepalen of je voor een glad resultaat wilt gaan of die lange haren gewoon eens wilt bijwerken. Voor het één heb je een scheermes, scheerapparaat of een bodygroomer met scheerfunctie nodig. Voor het ander een trimmer of een bodygroomer met een trimfunctie.

Ons advies: scheermes of een bodygroomer

Om huidirritaties te voorkomen raden wij het gebruik van een scheermes of een bodygroomer aan. Als je een glad resultaat wilt kies je voor een scheermes. Het is dan wel belangrijk dat je goed oplet: zeker bij je scrotum is een klein sneetje zo gemaakt (het doet al pijn als je erover nadenkt).

Niet iedereen is bekend met een bodygroomer. Dit apparaatje is zo gemaakt dat het zich perfect ontleent om lichaamshaar mee te scheren of bij te werken. Doordat het minder strak over de huid heen gaat heb je uiteindelijk minder last van irritaties.

Schaamhaar scheren of trimmen: stap voor stap

Bij het bijwerken van jouw schaamhaar wil je natuurlijk het gewenste resultaat bereiken zonder last te krijgen van scheerwondjes of huidirritaties. Als je de onderstaande stappen volgt, voorkom je problemen.

TIP: heb je veel schaamhaar, maar ga je voor een glad resultaat? Trim de langere haren dan eerst weg. Dit maakt het scheren met een mesjes uiteindelijk veel makkelijker. Langere haren zijn namelijk lastig te scheren. 

  1. Maak de haren nat: gebruik lukewarm water en/of een beetje scheerschuim. Het beste scheer je de edele delen tijdens of na het douchen.
  2. Scheren: Werk van boven naar beneden. Begin met de schaamstreek, dan je ballen en eventueel de zijkant van jouw snikkel. Druk het mes nooit te hard op de huid.
  3. Trimmen: voor het trimmen volg je eigenlijk dezelfde handelingen als bij het scheren.
  4. Afspoelen: spoel de losse haartjes weg en kijk goed of er nog haartjes zijn die je weg kunt trimmen of scheren. Spoel nog een keer af indien nodig.
  5. Droogdeppen: dit doe je met een schone en droge handdoek

Gebruik na het scheren een goede bodylotion of olie zonder parfum. Parfum kan namelijk gaan irriteren. In principe heeft de huid geen problemen met natuurlijke geuren, maar pepermunt is waarschijnlijk wat minder gewenst.

Tot slot

Succes met het bijwerken van jouw edele delen. En laten we er nu geen taboe van maken. Wellicht dat jouw vrienden ook wel wat tips kunnen gebruiken! Spread the word!