Waar kun je tondeuse olie kopen?

Tips
Sander van de BaardmanDoor De Baardman
Bijgewerkt op 14 Jul 2023

Zowel voor professionele tondeuses als voor tondeuses voor thuisgebruik is het belangrijk deze goed te onderhouden door ze van olie te voorzien. Maar waar koop je nu precies tondeuse olie en hoe weet je dat je de juiste olie te pakken hebt?

Een goede tondeuse kost al gauw boven de honderd euro’s. Om het apparaatje zo goed mogelijk te laten functioneren en de levensduur te verlengen is het belangrijk dat de mesjes op tijd van olie voorziet. 

Waar koop je tondeuse olie?

Tondeuse olie koop je online, bij één van de volgende webwinkels:

  • Bol.com
  • wahl.shop.nl
  • handyman.nl
  • etc.

Welke tondeuse olie moet ik kopen?

De meeste merken zoals het bekende merk Wahl verkopen hun eigen olie. Vaak zullen zij deze ook promoten als de beste olie voor tondeuses en in sommige gevallen zullen zij beweren dat de garantie vervalt wanneer je een olie van een ander merk gebruikt. Maar in de praktijk kunnen ze dit natuurlijk niet nagaan. In principe kun je olie voor tondeuses van verschillende merken gebruiken. Dit is mijn favoriet of het gebied van prijs en kwaliteit. 

Waarom tondeuse olie gebruiken?

Tondeuse olie is belangrijk om meerdere redenen: het zorgt ervoor dat de mesjes soepel blijven lopen, waardoor deze dus beter blijven functioneren. Het voorkomt vooral dat de mesjes minder snel slijten en lekker scherp blijven. 

Kortom, door tondeuse olie te gebruiken verleng je de levensduur van je tondeuse en blijft deze beter werken. 

Hoe tondeuse olie gebruiken?

  1. Verwijder eerst alle losse haartjes. Doe dit door de tondeuse onder de kraan af te spoelen en eerst goed te laten drogen. Laat de tondeuse in de buitenlucht drogen. Gebruik geen handdoek of iets dergelijks, er bestaat dan een kans dat er vezels achterblijven die moeilijk te verwijderen zijn. 
  2. Je laat een druppeltje vallen op de mesjes
  3. Zet de tondeuse aan, door de trillingen verdeeld de olie zich over alle mesjes.
  4. Verwijder olie rondom de mesjes.

Een kort filmpje waar dit uitstekend wordt uitgelegd vind je hier.

Hoe vaak moet je een tondeuse oliën?

Als je de tondeuse dagelijks gebruikt, wat bij een kapper het geval zou zijn, dien je de mesjes dagelijks in te smeren met olie. Gebruik je de tondeuse wekelijks dan is het voldoende om de mesjes eens in de maand in te smeren met olie.