Waar kun je tondeuse olie kopen?

Tips
Bijgewerkt op 07 Mar 2024
Inhoudsopgave

Wie zijn trimmer, bodygroomer of tondeuse voor thuis goed wil onderhouden, zal deze regelmatig moeten insmeren met tondeuse olie. Er wordt eigenlijk weinig over gesproken of geschreven, maar het is wel belangrijk om de mesjes van de trimmer in goede staat te houden.

Weet je niet hoe het werkt? Geen probleem! Ik zal je precies vertellen hoe het moet, welke olie je kunt gebruiken en hoe vaak je het moet doen om die mesjes vlijmscherp te houden. Ook zal ik je laten weten waar je de olie voor jouw tondeuse kunt verkrijgen.

Waarom olie voor je tondeuse of scheerapparaat gebruiken?

Er zijn meerdere redenen om de snijbladen van een trimmers eens in de zoveel tijd in te smeren met olie:

  • Voorkom een haperende tondeuse door te zorgen dat haartjes niet tussen de mesjes blijven plakken, wat plakken en trekken veroorzaakt.
  • Voorkom botte mesjes door ze regelmatig van olie te voorzien, waardoor je de mesjes sterk houdt.
  • Verleng de levensduur door ervoor te zorgen dat de mesjes minder snel slijten.
Het insmeren van je tondeuse met olie is niet moeilijk. Hieronder leg ik uit hoe je dit aanpakt.

Hoe vaak je mesjes insmeren?

Dit verschilt per fabrikant. Zo dien je Wahl baardtrimmers maandelijks in te smeren, terwijl Philips aangeeft dat je ze eens in de 6 maanden kunt insmeren.

Persoonlijk smeer ik de mesjes van mijn trimmer en scheerapparaat iedere maand in. Dit doe ik standaard op de 1e van de maand, lekker makkelijk te onthouden!

Ik merk ook een verschil wanneer de mesjes geolied zijn. Dan voelen ze veel scherper aan en hoef ik minder vaak over hetzelfde stukje heen.

Wanneer ben je te laat?

Als de trimmer veel lawaai maakt of een rauw slijtend geluid produceert (dit ga je op een gegeven moment wel herkennen), weet je dat je te laat bent. Het lijkt alsof het aantal trillingen toeneemt. Dan weet je dat het hoogste tijd is om jouw trimmer, tondeuse of bodygroomer in te smeren.

Waar koop je tondeuse olie?

Tondeuse olie koop je online, bij één van de volgende webwinkels:

  • Bol.com
  • wahl.shop.nl

Welke tondeuse olie moet ik kopen?

Voor het insmeren van jouw trimmer gebruik je minerale olie. Sommige merken verkopen hun eigen olie, zoals Wahl. Als je op zoek bent naar een universele olie die je voor alle trimmers kunt gebruiken, dan kun je kiezen voor deze of deze (goedkopere) optie. In principe zijn al deze olieën prima. Je wilt een olie die vloeibaar is en niet te vettig.

Haartjes verwijderen alvorens tondeuse olie aanbrengen

Hoe tondeuse olie gebruiken?

Het insmeren van de mesjes van jouw trimmer is binnen 2 minuten gefixt!

  1. Verwijder eerst alle losse haartjes door de tondeuse onder de kraan af te spoelen en goed te laten drogen. Laat de tondeuse in de buitenlucht drogen. Gebruik geen handdoek of iets dergelijks, omdat er dan kans bestaat dat er vezels achterblijven die moeilijk te verwijderen zijn.
  2. Laat een druppeltje olie vallen op de mesjes.
  3. Zet de tondeuse aan, zodat de trillingen ervoor zorgen dat de olie zich gelijkmatig over alle mesjes verspreidt.
  4. Verwijder de overtollige olie rondom de mesjes.
 Hoi, ik ben Sander!

Hoi, ik ben Sander!

De Baardman

Een baard laten staan vereist een portie doorzettingsvermogen, de juiste verzorging en de benodigde kennis. De Baardman weet er alles van: en helpt jou er doorheen. Samen op weg naar een volle baard!

Meer tips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *