Een trimmer schoonmaken: hoe doe je dat?

Tips
Bijgewerkt op 12 Feb 2024
Inhoudsopgave

Haartrimmers zoals een bodygroomer, baardtrimmer of neustrimmer hebben net als elke andere tool ter wereld onderhoud nodig. Doe jij dit niet, dan weet de Baardman maar al te goed dat de mesjes daarin geleidelijk aan hun scherpte verliezen.

Want weet je wat er gebeurt als jij je baard met een doffe tondeuse probeert te scheren? Dit zal in een pijnlijke ervaring resulteren, waarbij er zelfs wondjes in het gezicht kunnen ontstaan.

De Baardman nam het eerste instantie ook niet zo nauw met het schoonmaken van een trimmer. Maar kwam er al vlot achter dat het het beste is om na elk gebruik het verdwaalde haar af te vegen en de mesjes in te oliën. Want deze schone messen laten de haartrimmer niet alleen soepel lopen, maar laat de motor ook zonder enige wrijving die het kan vertragen draaien.

Periodiek reinigen is essentieel

Het periodiek reinigen van jouw tondeuse is dan ook essentieel, Want je gezicht of hoofd met een onreine tondeuse scheren is niet alleen moeilijk maar ook vies. En als jij een professionele stylist bent, een kapperszaak runt of jouw haartrimmer met meerdere gebruikers deelt. Dan moet jij deze ook zeker desinfecteren.

Een haartrimmer is daarnaast een investering voor de lange termijn. Twee keer per jaar een vervangend apparaat kopen heeft geen enkele zin. Dus door goed voor de messen in jouw toestel te zorgen, bespaar je eigenlijk veel geld. Sander de Baardman raadt je dan ook aan om zo goed mogelijk voor jouw scheermessen en portemonnee te zorgen door je trimmer regelmatig te reinigen.

Schoonmaak tips

Hieronder vind je de beste Baardman tips om jouw scheerapparaat, trimmer of tondeuse schoon te maken.

  • Was je handen voordat jij begint
  • Zorg ervoor dat je trimmer is uitgeschakeld
  • Verwijder de scheerkop van jouw apparaat en gebruik de reinigingsborstel om eventuele haar- en huid ophopingen weg te vegen. Als deze kop niet te verwijderen is, dan kun je het mesgebied toch nog schoonborstelen
  • Spoel het scheerhoofd onder de kraan af om de overtollige huid, haren en/of olie weg te spoelen. Als je tool geheel waterdicht is, dan kun je zelfs de gehele scheerkop wassen
  • Droog de kop van jouw trimmer en plaats deze terug op het apparaat
  • Spray je tondeuse of trimmer met clipper spray. Dit reinigt niet alleen je scheerhoofd, maar smeer ook je mesjes zodat ze weer volop klaar voor je volgende scheerbeurt zijn

Als je geen clipper spray hebt, dan raadt de Baardman aan om tondeuse olie op je trimmer te gebruiken. Houd je scheerapparaat op z’n zij en plaats vervolgens een druppel of twee tondeuseolie op het mesgebied.

Gebruik absoluut niet te veel tondeuseolie! Je wilt enkel een paar druppels gebruiken. Verpest je messen dus niet door ze te laten verdrinken! Laat jouw trimmer daarna een paar seconden draaien om deze olie optimaal te verdelen.

Vergeet bovendien niet om enkel een zachte borstel voor het reinigen te gebruiken. Je kunt hiervoor een tandenborstel gebruiken of gewoon een speciale reinigingsborstel pakken.

In een notendop

De initiële kosten van het kopen van een haartrimmer kunnen hoog zijn. Maar als jij er goed voor zorgt, dan betaalt dit zichzelf met haar langdurige prestaties terug. De Baardman raadt je daarom aan dat als je jouw trimmer voor het eerst gebruikt. Er dan een gewoonte van te maken om je tondeuse na elke sessie schoon te maken. Want als die gewoonte eenmaal is opgebouwd, dan zorgt dit voor de allerbeste prestaties en levensduur.

 Hoi, ik ben Sander!

Hoi, ik ben Sander!

De Baardman

Een baard laten staan vereist een portie doorzettingsvermogen, de juiste verzorging en de benodigde kennis. De Baardman weet er alles van: en helpt jou er doorheen. Samen op weg naar een volle baard!

Meer tips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *