Viking baard: hoe geef je deze vorm?

Baard groeien
Bijgewerkt op 12 Feb 2024
Inhoudsopgave

Een viking baard krijg je niet zomaar. Dit vereist een volle baard en het kan maanden of jaren duren voordat je een volle viking baard hebt. Maar dit zou je niet moeten weerhouden. Een viking baard is het toppunt van mannelijkheid en geeft je een persoonlijkheid waar niemand tegenop kan. Maar hoe laat je een viking baard staan?

Wat is een viking baard?

Een viking baard komt oorspronkelijk uit Scandinavië. Deze baard stijl was populair bij de noormannen (vikingen) uit de 8 en 11 eeuw. Niet alleen tegen de kou, maar ook om intimiderend over te komen op de vijand. 

Een viking baard is lang en wordt ook wel een baard met vlechten genoemd. Soms worden er baard kralen of baard ringen gebruikt, maar dit verschilt per persoon. 

Past een viking baard bij jou?

Dit is lastig in te schatten. De meeste mannen zien er heel anders uit met een lange baard in vergelijking met hun jongere jaren. Wel kan ik melden dat een viking baard veel werk is. Zo moet je hem dagelijks kammen, wassen en zo nu en dan de puntjes bijwerken. Als je een viking baard niet op tijd bij werkt, ziet het er al gauw rommelig uit. 

Een viking baard laten staan, hoe doe je dit?

Een viking baard laten staan kost tijd, maar met de onderstaande tips kom je er wel.

  1. Niet scheren of trimmen: lijkt mij duidelijk. Wie een lange baard wilt laten staan, trimt deze niet. Alhoewel dit eenvoudig lijkt, is het in de praktijk lastig. Op momenten dat je baard er niet uitziet, heb je de neiging deze eraf te scheren. 
  2. Knopen eruit kammen: hoe langer je baard wordt, hoe belangrijker het wordt om deze dagelijks te kammen. Bij het kammen voorkom je knopen. Hoe langer deze knopen blijven zitten hoe hardnekkiger.
  3. Trimmen: voor het bijhouden van een viking baard heb je absoluut een goede baardtrimmer nodig geschikt voor langere baarden. Om je baard vorm te geven is het belangrijk deze op een gegeven moment te trimmen. Doe je dit niet dan ziet het er al gauw onverzorgd uit. 
  4. De juiste verzorging: bij een lange baard is het belangrijk dat je deze regelmatig wast met een goede baardshampoo of een conditioner. Een goede baardolie geeft jouw baard een mooie glans. Gaat de baardgroei te langzaam? Lees dan meer over baardgroei stimuleren.
  5. Kralen of een ringen? Bij een viking baard is het gebruikelijk om kralen of ringen toe te voegen. Dit is volledig aan jou!

Conclusie: viking baard laten staan?

Een viking baard laten staan is cool en het toppunt van mannelijkheid. Maar je krijgt er niet zomaar eentje. Het vergt tijd, geduld en een portie doorzettingsvermogen. Het kan maanden tot jaren duren voordat je een volle baard hebt. Maar wie niet waagt wie niet wint. Je moet tenslotte alles eens in het leven geprobeerd hebben!

 Hoi, ik ben Sander!

Hoi, ik ben Sander!

De Baardman

Een baard laten staan vereist een portie doorzettingsvermogen, de juiste verzorging en de benodigde kennis. De Baardman weet er alles van: en helpt jou er doorheen. Samen op weg naar een volle baard!

Meer over Baard groeien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *