Om deze 5 redenen vinden vrouwen een man met een baard aantrekkelijker

info
Bijgewerkt op 12 Feb 2024
Inhoudsopgave

Als je van plan bent om je gezichtsbeharing eraf te scheren, dan kun je beter wachten tot je dit artikel hebt gelezen. Volgens onderzoeken vinden vrouwen mannen met een baard namelijk zeer aantrekkelijk. Maar wat vinden de dames zo aantrekkelijk aan een baard? De redenen lopen uiteen. Het kan een persoonlijke voorkeur zijn, maar er is ook een theorie die op onze verre voorouders is gebaseerd. We hebben er 5 op een rijtje gezet.

1. Man met een baard voor een serieuze relatie

Mannen met een baard worden door vrouwen gezien als kandidaten voor een serieuze relatie. Vooral mannen met een volle baard stralen volgens de dames vertrouwen, wijsheid en volwassenheid uit. Volgens een onderzoek van de Universiteit van Queensland kiezen vrouwen sneller voor een man met een baard als levenspartner dan een kerel met een gladgeschoren gezicht.

2. Een baard is het teken van mannelijkheid

Mannen met een baard stralen mannelijkheid uit. Er zijn uitzonderingen, maar veel vrouwen willen zich graag beschermd voelen. Een mannelijke uitstraling is dus een pluspunt voor veel vrouwen die zich graag in de sterke armen van een man willen nestelen. Dus scheer je baard niet af, maar verzorg hem goed door middel van een baardtrimmer om een nog krachtigere uitstraling te creëren.

3. Evolutie

De reden waarom vrouwen mannen met een baard aantrekkelijker vinden kan ook een evolutionaire reden hebben. Mannen met een dikke baard werden als gezond gezien. Hoe dikker de baard hoe beter. Als je gezond bent dan kun je beter op voedsel jagen en dus beter voor de vrouw en de kinderen zorgen. De aantrekkingskracht van de vrouw op een man met een baard kan dus in het DNA van de dame zitten.

4. Een man met een baard is spannend

In dit geval hebben we het over de man met een stoppelbaard van maximaal tien dagen. Deze mannen worden gezien als ‘bad guys’, en dat vinden veel dames spannend en sexy. Een man met een mooie stoppelbaard wordt ook wel als een beetje mysterieus omschreven. In ieder geval vinden vrouwen het zeer aantrekkelijk en zien in een man met deze baard een potentiële partner.

5. Een verzorgde baard scoort extra punten

Je kunt je baard lekker wild laten groeien, maar dat stoot vrouwen vaak weer af. De ‘viking look’ is het minst populair onder de dames. Met een verzorgde baard scoor je dus extra punten. Zorg er dus voor dat je jouw baard goed verzorgt met een scheerapparaat en een baardbalsem. Dat stukje verzorging maakt je volgens een onderzoek uit 2020 extra aantrekkelijk, zo staat te lezen in National Library of Medicine. Dus laat je baard lekker staan als je de aandacht van het vrouwelijke geslacht kunt waarderen.

 Hoi, ik ben Sander!

Hoi, ik ben Sander!

De Baardman

Een baard laten staan vereist een portie doorzettingsvermogen, de juiste verzorging en de benodigde kennis. De Baardman weet er alles van: en helpt jou er doorheen. Samen op weg naar een volle baard!

Meer info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *