Welke baard past bij kaal een hoofd?

Inspiratie
Bijgewerkt op 12 Feb 2024

Een baard past niet alleen bij een man met een volle bos haar, ook kale mannen kunnen hun look compleet maken met een mooie baard. Als het haar op je hoofd wat dunner begint te worden, dan kun je ervoor kiezen om er een scheermes overheen te halen. Als je vervolgens een baard laat groeien dan kan dit een stijlvolle toevoeging zijn. Maar welke baard past het beste bij een kaal hoofd? Wij hebben 5 stijlen op een rijtje gezet.

De stoppelbaard

Een stoppelbaard accentueert bij veel mannen de kaaklijn. Een stoppelbaard wordt ook wel ‘de 3-dagenbaard’ genoemd. Deze baard wordt gezien als erg mannelijk. Dit komt door de rauwe en robuuste uitstraling. Zorg er wel voor dat je deze baard blijft trimmen om een onverzorgde uitstraling te voorkomen. Een stoppelbaard past prima bij mannen met een kaal hoofd en is door elke man te dragen, ongeacht de vorm van het gezicht.

De volle baard

De volle baard is perfect voor mannen die de aandacht van het kale hoofd een beetje willen verplaatsen. Als je een volle baard goed trimt, dan kun je een krachtige en mannelijke uitstraling creëren. Kale mannen met een volle verzorgde baard worden als vertrouwd en wijs gezien. Als je een goede baardtrimmer gebruikt en de baard verzorgt met een baardolie dan zie je er zelfs met een kaal hoofd heel stijlvol uit. Er bestaan speciale baardkammen waarmee je een volle baard prima kunt verzorgen.

De Balbo baard

Een iets minder bekende baardstijl is de Balbo baard. Deze stijl is vernoemd naar de Italiaanse maarschalk Italo Balbo, die zijn losse snor combineerde met een brede, maar verzorgde sik. De Balbo baardstijl past goed bij een kaal hoofd omdat het de kaaklijn en de kin accentueert. Zo wordt de aandacht van je kale hoofd naar de vormen van je gezicht getrokken. Daarnaast zorgt deze combinatie voor een krachtige uitstraling.

De ringbaard

De ringbaard wordt door veel kale mannen gedragen. Kale mannen met een ringbaard stralen zelfverzekerdheid en professionaliteit uit. Als je een ringbaard goed verzorgd, dan laat je zien dat je waarde hecht aan uiterlijke verzorging en dat trekt mensen aan in positieve zin. Een bijkomend voordeel is het feit dat een ringbaard je kaaklijn extra accentueert. Een kale man met een ringbaard straalt bovendien succes uit, vooral als de man in kwestie een goed zittend maatpak draagt.

De mutton chops-baard

Deze baardstijl was in de jaren ‘20 van de vorige eeuw erg populair, maar is bezig met een comeback. Deze klassieke baardstijl is kenmerkend door de lange bakkebaarden die met een snor verbonden zijn. De kin wordt in dit geval wel gladgeschoren. Deze stijl past prima bij een man met een kaal hoofd, want de lange en volle bakkebaarden compenseren het kale element enigszins. Tip: hou de snor iets langer bij het trimmen voor het mooiste effect.

 Hoi, ik ben Sander!

Hoi, ik ben Sander!

De Baardman

Een baard laten staan vereist een portie doorzettingsvermogen, de juiste verzorging en de benodigde kennis. De Baardman weet er alles van: en helpt jou er doorheen. Samen op weg naar een volle baard!

Meer over trimmen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *