Kaal met baard: Welke baardstijlen passen bij een kaal hoofd?

Inspiratie
Bijgewerkt op 28 Mar 2024
Inhoudsopgave

Een kaal hoofd met een baard is mannelijk, stoer en aantrekkelijk, maar dan moet je wel de juiste baardstijl uitkiezen natuurlijk. Om je hier een handje mee te helpen bespreek ik in dit artikel de beste baardstijlen voor kale mannen. Lees verder en ontdek wat jouw toekomstige baard baardstijl gaat worden.

Stoppelbaard bij kaal hoofd

Een stoppelbaard accentueert bij veel mannen de kaaklijn. Een stoppelbaard wordt ook wel ‘de 3-dagenbaard’ genoemd. Deze baard wordt gezien als erg mannelijk. Dit komt door de rauwe en robuuste uitstraling. Zorg er wel voor dat je deze baard blijft trimmen om een onverzorgde uitstraling te voorkomen. Een stoppelbaard past prima bij mannen met een kaal hoofd en is door elke man te dragen, ongeacht de vorm van het gezicht.

Geen idee welke baardstijl je moet kiezen: een stoppelbaard is altijd een veilige optie.

Kaal hoofd met korte baard

Hieronder bespreken we een aantal baarden met een korte baardstijlen.

Een prachtige verzorgde en relatief korte baard.

Korte baard met scherpe lijnen

Om een volle baard fris en verzorgd te houden, net zoals Colter laat zien, is het van belang dat je hem niet te lang laat groeien, maar toch voldoende lengte behoudt om de volheid te benadrukken. Besteed vooral zorg aan de lijnen bij je nek en wangen: deze moeten scherp en duidelijk zijn.

Mike Colter met zijn baard

Door deze regelmatig bij te werken, blijft je look strak en verzorgd. Het zijn juist die strakke lijnen die je stijl definiëren, waardoor je baard eruit springt en je gezicht op een vleiende manier omlijst wordt. Zo’n goed onderhouden baard toont aan dat je aandacht hebt voor detail en geeft je uitstraling een extra dimensie.

De Balbo baard

Een iets minder bekende baardstijl is de Balbo baard. Deze stijl is vernoemd naar de Italiaanse maarschalk Italo Balbo, die zijn losse snor combineerde met een brede, maar verzorgde sik. De Balbo baardstijl past goed bij een kaal hoofd omdat het de kaaklijn en de kin accentueert. Zo wordt de aandacht van je kale hoofd naar de vormen van je gezicht getrokken. Daarnaast zorgt deze combinatie voor een krachtige uitstraling.

De balbo baard met snor

De ringbaard

De ringbaard wordt door veel kale mannen gedragen. Kale mannen met een ringbaard stralen zelfverzekerdheid en professionaliteit uit. Als je een ringbaard goed verzorgd, dan laat je zien dat je waarde hecht aan uiterlijke verzorging en dat trekt mensen aan in positieve zin. Een bijkomend voordeel is het feit dat een ringbaard je kaaklijn extra accentueert. Een kale man met een ringbaard straalt bovendien succes uit, vooral als de man in kwestie een goed zittend maatpak draagt.

Een mooi verzorgd ringbaartje

De mutton chops-baard

Deze baardstijl was in de jaren ‘20 van de vorige eeuw erg populair, maar is bezig met een comeback. Deze klassieke baardstijl is kenmerkend door de lange bakkebaarden die met een snor verbonden zijn. De kin wordt in dit geval wel gladgeschoren. Deze stijl past prima bij een man met een kaal hoofd, want de lange en volle bakkebaarden compenseren het kale element enigszins. Tip: hou de snor iets langer bij het trimmen voor het mooiste effect.

Een korte mutton chops-baard. Bron: beardstyle.net

Kaal hoofd met lange baard

Heb je al een mooie volle baard? Overweeg dan de onderste baardstijlen.

De klassieke volle baard

De volle baard is perfect voor mannen die de aandacht van het kale hoofd een beetje willen verplaatsen. Als je een volle baard goed trimt, dan kun je een krachtige en mannelijke uitstraling creëren. Kale mannen met een volle verzorgde baard worden als vertrouwd en wijs gezien. Als je een goede baardtrimmer gebruikt en de baard verzorgt met een baardolie dan zie je er zelfs met een kaal hoofd heel stijlvol uit. Er bestaan speciale baardkammen waarmee je een volle baard prima kunt verzorgen.

Een volle baard: met een puntachtige vorm of een ronde vorm.

Grijze baard voor kale mannen

Heb je last van grijze haren? Dan heb ik goed nieuws voor je. Een grijs kapsel of een grijze baard is tegenwoordig helemaal in. Jonge mannen kiezen er zelfs voor om hun haar of baard grijs te verven. En als je je baard goed verzorgt, ziet dat er supercool uit.

Een prachtige volle grijze baard

Gebruik wat balsem of wax samen met een goede baardshampoo om je baard meer volume te geven. Heb je nog geen grijze haren, maar spreekt het idee van een grijze baard je aan? Dan kun je overwegen om je baard die kleur te geven. In het laatste geval, vergeet dan niet mijn blog over het verven van je baard te lezen.

Hoe staat een snor bij een kale kop?

Je kunt opteren voor een combinatie van baard en snor, of enkel een snor dragen. Persoonlijk ben ik gecharmeerd van de look van een stoppelbaard met snor bij mannen zonder haar, mits de snor goed verzorgd wordt. Een snor kan, zeker bij een diamantvormig gezicht en een kaal hoofd, de aandacht verdelen en zo de gelaatstrekken in balans brengen.

Simpel, maar het staat hem goed.

Prefereer je een baard samen met je snor, overweeg dan de elegante Balbo-baard. Essentieel hierbij is het gebruik van een betrouwbare baardtrimmer (raadpleeg mijn baardtrimmers test voor de beste trimmers). 

Hoe je baard stijlen bij een kaal hoofd?

Met een kwalitatieve baardwax of balsem kun je je baard meer volume geven. Begin met het kammen van je baard met een degelijke baardkam. Als je krullend baardhaar hebt, kun je een baardstijltang gebruiken voor een gladder resultaat. Het toepassen van wax of balsem zorgt er bovendien voor dat je baard er gezonder en verzorgder uitziet.

Heb je moeite met het krijgen van een volle baard? Lees dan mijn uitgebreide gids over het laten staan van een volle baard. Hierin vind je handige tips om alsnog een mooie volle baard te krijgen. Een tip verklap ik alvast: met een goede baardroller kun je baardgroei stimuleren

 Hoi, ik ben Sander!

Hoi, ik ben Sander!

De Baardman

Een baard laten staan vereist een portie doorzettingsvermogen, de juiste verzorging en de benodigde kennis. De Baardman weet er alles van: en helpt jou er doorheen. Samen op weg naar een volle baard!

Meer over trimmen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *