Wenkbrauwen bijwerken voor mannen. Hoe doe je dat?

Baard Trimmen
Sander van de BaardmanDoor De Baardman
Bijgewerkt op 14 Jul 2023

Het is voor mannen tegenwoordig niet ongebruikelijk om ongewenste haren bij de wenkbrauwen te verwijderen. Heb je een aantal wilde wenkbrauwharen die je dwars zitten? Of wil je gewoon jouw ‘’Shin Chan’’ wenkbrauwen bijwerken? No worries, De Baardman legt jou precies uit hoe je met een aantal eenvoudige stappen jouw wenkbrauwharen bij werk door ze te epileren of te trimmen met een neushaartrimmer.

Tips wenkbrauwen epileren voor mannen

Wenkbrauwen bijwerken door te epileren?
Wenkbrauwen bijwerken door te epileren?

Wie mooi wilt zijn, moet pijn lijden. Dit geldt zeker voor het epileren van jouw wenkbrauwen, maar daarmee vertellen we jou natuurlijk niets nieuws. Heb je geen vertrouwen in je eigen kunnen? Schakel dan een professionele barbier in of maak een afspraak bij een schoonheidsspecialist. 

Een aantal tips voor het epileren van jouw wenkbrauwen:

  1. Epileer in een boogje: zo houd je de natuurlijk vorm van je wenkbrauwen aan. Makkelijker gezegd dan gedaan, I know..
  2. Epileer onder de wenkbrauwen: om een mooie vorm aan te houden epileer je alleen de onderkant van je wenkbrauwen. Natuurlijk maak je een uitzondering voor dat ene verdwaalde haartje boven de wenkbrauwen.
  3. Pauzeer: om spijt te voorkomen neem je een stapje terug en bekijk je het gehele gezicht. Van afstand is het beter te beoordelen.

Tips wenkbrauwen trimmen

Wenkbrauwen trimmen, hoe werkt dat?
Wenkbrauwen trimmen, hoe werkt dat?

Natuurlijk kun je ongewenste haartjes wegknippen met een baard schaartje, maar dit brengt de nodige risico’s met zich mee zeker wanneer je net als De Baardman wat onhandig bent. De veiligste en minst pijnlijke manier om jouw wenkbrauwen bij te werken is het gebruik van een precisietrimmer. Dit kan een neushaartrimmer zijn met een speciale opzetkam voor de wenkbrauwen of een baardtrimmer die je ook als een precisietrimmer kunt gebruiken.

  1. Gebruik alleen de neustrimmer wanneer deze een speciale opzetkam heeft voor de wenkbrauwen.
  2. Trim altijd in de haargroeirichting mee
  3. Neem een pauze: verwijder de losse haartjes tussendoor. Zo kun je beter bepalen of de shape van jouw wenkbrauwen naar wens zijn.
  4. Een verdwaald haartje verwijder je met een schaartje

Tot slot raden we je aan om het gebruik van een normale trimmer of een scheerapparaat af. Je zou niet de eerste zijn die een hap in zijn wenkbrauwen heeft zitten.