Wenkbrauwen bijwerken voor mannen. Hoe doe je dat?

Baard Trimmen
Bijgewerkt op 12 Feb 2024
Inhoudsopgave

Het is voor mannen tegenwoordig niet ongebruikelijk om ongewenste haren bij de wenkbrauwen te verwijderen. Heb je een aantal wilde wenkbrauwhaartjes die je dwarszitten? Of wil je gewoon jouw ‘’Shin Chan’’ wenkbrauwen bijwerken?

No worries, De Baardman legt jou precies uit hoe je met een aantal eenvoudige stappen jouw wenkbrauwharen kunt bijwerken door ze te epileren of te trimmen met een neushaartrimmer. Dan ben je binnen no-time van die overtollige haartjes af.

Tips wenkbrauwen epileren voor mannen

Wenkbrauwen bijwerken door te epileren?
Wenkbrauwen bijwerken door te epileren?

Wenkbrauwen bijwerken door te epileren? Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden. Dit geldt zeker voor het epileren van jouw wenkbrauwen, maar daarmee vertellen we je natuurlijk niets nieuws. Heb je geen vertrouwen in je eigen kunnen? Schakel dan een professionele barbier in of maak een afspraak bij een schoonheidsspecialist. Je kunt het zelf proberen met een pincet, maar in een salon kunnen ze het ongetwijfeld beter.

Een aantal tips voor het epileren van jouw wenkbrauwen:

 1. Epileer in een boogje: zo houd je de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen aan. Makkelijker gezegd dan gedaan, I know..
 2. Epileer onder de wenkbrauwen: om een mooie vorm aan te houden, epileer je alleen de onderkant van je wenkbrauwen. Natuurlijk maak je een uitzondering voor dat ene verdwaalde haartje boven de wenkbrauwen.
 3. Pauzeer: om spijt te voorkomen neem je een stapje terug en bekijk je het gehele gezicht. Van afstand is het beter te beoordelen.

Tips wenkbrauwen trimmen

Wenkbrauwen trimmen, hoe werkt dat?
Wenkbrauwen trimmen, hoe werkt dat?

Natuurlijk kun je ongewenste haartjes wegknippen met een baard schaartje, maar dit brengt de nodige risico’s met zich mee, zeker wanneer je net als De Baardman wat onhandig bent. De veiligste en minst pijnlijke manier om jouw wenkbrauwen bij te werken is het gebruik van een precisietrimmer. Dit kan een neushaartrimmer zijn met een speciale opzetkam voor de wenkbrauwen of een baardtrimmer die je ook als een precisietrimmer kunt gebruiken. Tip: zorg ervoor dat je werkt met genoeg licht, anders zie je straks voor de rest van je leven niets meer.

 1. Gebruik alleen de neustrimmer wanneer deze een speciale opzetkam heeft voor de wenkbrauwen.
 2. Trim altijd in de haargroeirichting mee
 3. Neem een pauze: verwijder de losse haartjes tussendoor. Zo kun je beter bepalen of de shape van jouw wenkbrauwen naar wens zijn.
 4. Een verdwaald haartje verwijder je met een schaartje

Mijn favoriete wenkbrauw trimmer

De neustrimmer van Panasonic ER-GN300K503 is mijn favoriete trimmer om je wenkbrauwen bij te werken. Deze is als de 2e beste neustrimmer uit mijn test gekomen.


de beste multifunctionele neustrimmer

Panasonic ER-GN300K503

De Panasonic ER-GN300K503 is de allerbeste neustrimmer volgens De Baardman. Deze neustrimmer gebruik je voor neus en oren, maar ook jouw wenkbrauwen. Veel gebruikers beweren dat dit de meest effectieve neustrimmer is die ze ooit gebruikt hebben. Deze neustrimmer scoort 4.7 sterren uit 29 reviews.

Dankzij het afzuigsysteem worden de kleine haartjes direct opgevangen. Hiermee voorkom je de haartjes alle kanten opspringen. Na afloop spoel je de neustrimmer af onder de kraan. Het fijne aan deze neustrimmer is dat je hem ook onder de douche gebruikt.

Houd er rekening mee de Panasonic ER-GN300K503 op batterijen werkt. Aan de ene kant is dit een voordeel: hebben we niet al genoeg opladers in huis liggen? Het nadeel is dat je regelmatig nieuwe batterijen moet kopen en de lege batterijen ergens moet inleveren. Bekijk nu..

 • De allerbeste neustrimmer
 • Neus, oren en wenkbrauwen
 • Onder de douche en afspoelbaar
 • Afzuigfunctie voor haartjes
 • Kwaliteitsproduct van hoogwaardige materialen
 • Werkt op batterijen
 • Redelijk aan de hoge prijs
Bekijk de prijs

Tot slot raden we je aan om het gebruik van een normale trimmer of een scheerapparaat af. Je zou niet de eerste zijn die een hap in zijn wenkbrauwen heeft zitten.

 Hoi, ik ben Sander!

Hoi, ik ben Sander!

De Baardman

Een baard laten staan vereist een portie doorzettingsvermogen, de juiste verzorging en de benodigde kennis. De Baardman weet er alles van: en helpt jou er doorheen. Samen op weg naar een volle baard!

Meer over Baard Trimmen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *